Hardhout en loofhout

Zoekt u hardhout of ander hout voor particulier gebruik? Of bent u zzp’er en zoekt u een partner voor de levering van al uw hout? Bie Yourself levert en bewerkt uw hout. Wat u ook zoekt, wij staan u bij met raad en daad; wij leveren niet alleen, wij adviseren ook wanneer dat gewenst is. Naast de meest gebruikte houtsoort vuren leveren wij hardhout (loofhout) aan zowel particulier als zzp’er.

Welke Soorten Hardhout Levert Bie Yourself?
Hardhout is voor specifieke toepassing een uitstekend alternatief voor het veelgebruikte vurenhout. Met hardhout wordt in professionele termen loofhout bedoeld. De uitdrukking hardhout impliceert dat het een harde houtsoort zou zijn, dit is echter niet in alle gevallen juist. Hardhout is verkrijgbaar in vele soorten, waarbij er harde en zachte soorten te vinden zijn. Een greep uit de hardhoutsoorten die wij leveren:
• Bankirai
• Eiken
• Beuken
• Essen
• Meranti
• Bilinga

Wij adviseren u graag over de beste keuze voor uw toepassing. Wij leveren een enorme verscheidenheid aan afmetingen en soorten hardhout. De leverbaarheid en afmetingen kunt u geheel vrijblijvend bij ons opvragen.

Gemodificeerd Hout
Duurzaamheid geldt als een eis voor velen. De bedreiging van het tropisch regenwoud is hier een van de belangrijkste redenen voor. Een sterk alternatief voor tropisch hardhout is gemodificeerd hout. Hierbij wordt gekweekt naald- of loofhout verduurzaamd waardoor het de eigenschappen krijgt van hardhout. Bie Yourself levert gemodificeerd hout van het merk NobelWood®, waarmee wij uitstekende ervaringen hebben. Niet in de laatste plaats omdat NobelWood® voldoet aan duurzaamheidsklasse 1. Dit betekent een levensduur van maar liefst 50 jaar in weer en wind en 25 jaar in contact met grond en water.

NobelWood®
Zoals alle hardhoutsoorten vergrijst ook NobelWood®, echter is deze vergrijzing homogeen, zonder vlekken. Een belangrijk voordeel van NobelWood® is dat het niet gevoelig is voor oppervlakteschimmels. Meer informatie over NobelWood® vindt u op de site van fabrikant Foreco. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht met vragen omtrent dit gemodificeerd hout of vragen op gebied van hardhout.

Waarom Bie Yourself?
Of het gaat om een stuk meranti voor het kozijn, of eiken voor de renovatie van een meubel, Bie Yourself levert het, zowel aan particulier als zzp’er. Al uw hardhout leveren wij desgewenst op maat, wij voeren in onze eigen werkplaats diverse houtbewerkingen uit, waaronder zagen, schaven en frezen. Naast levering en bewerking geven wij u grondig advies over de beste houtsoort voor uw toepassing. Van hardhout en gemodificeerd hout tot vurenhout en plaatmateriaal, Bie Yourself is uw partner in advies, levering en bewerking. Heeft u vragen? Neem nu vrijblijvend contact met ons op

Soorten hardhout en loofhout