Reviews

Op deze site treft u al veel foto's aan van meubels en objecten die als maatwerk opdrachten voor klanten zijn gemaakt. Uiteraard zijn we onze klanten zeer erkentelijk, dat we deze foto's mogen gebruiken op de site en andere reclame uitingen.
Op deze pagina treft u reviews aan van klanten, zij geven hiermee niet alleen een beeld van het eindproduct, maar ook van het proces waarin dit tot stand gekomen is. De wens om uit privacy redenen niet met de volledige naam vermeld te worden respecteren wij uiteraard.

Familie Heres uit Apeldoorn
Een nieuw huis gekocht! Met een keuken erin die aan vervanging toe was. Dat werd een zoektocht naar de ideale keuken voor ons. Al snel werd duidelijk dat we een landelijke keuken wilden, en zagen we bij een keukenboer een mooi voorbeeld van hoe we het wilden hebben. Maar helaas ver boven ons budget en je zit bij een keukenboer toch behoorlijk vast aan beperkte keuzeopties. Daar kwam bij dat we te maken hadden met hele rare hoeken in de keukenmuur, wat erg onhandig was en vroeg om een keuken op maat.
Gelukkig kenden we Bie Yourself en hadden al mooie keukens op zijn site voorbij zien komen. Een kort telefoontje leerde ons dat we met Jan Willem en zijn collega Arie konden bespreken wat er wél mogelijk was binnen ons budget. En wat zijn we enorm blij met het eindresultaat! Jullie doen meer dan alleen leveren waar om gevraagd wordt, jullie dachten actief mee en stelden de juiste vragen. Waardoor we uiteindelijk gedaan hebben wat we echt wilden (rare scheve muur met onhandige open haard eruit en rechte muur er in) en daar hebben we geen seconde spijt van gehad. Zonder Bie Yourself en KoBeCo durfden we dat gewoon niet aan, zo weinig verstand als we van klussen hadden. Jan Willem en Arie hebben beide vanuit hun eigen expertise het hele proces van begin tot eind goed begeleid. De lijntjes zijn kort, de planning en aansturing van de diverse externe klusmannen verliep vlekkeloos. Wat wij ook heel fijn vonden is dat we niet overvallen werden met alle beslissingen die je rond een keuken moet nemen. Maar dat we elke keer weer een vraag kregen: welk materiaal kastdeur, welke kleur, welk werkblad, welke soort knoppen, wat ga je op de muur bij de keuken doen, welke apparaten, etc. Dat heeft ons geholpen om niet te verdrinken in het hele proces maar bewust stap voor stap naar de perfecte keuken te zetten. Eén die veel mooier is geworden dan de keuken uit de showroom, deze keuken is echt uniek!

Familie van Bijsteren uit Apeldoorn, raamrenovatie
Vanwege een speciale zaagopdracht kwam ik, via Jongeneel Houthandel, in contact met Bie Yourself Timber Works. Naar aanleiding hiervan en mede door het prettige contact, vriendelijk, toegankelijk en klantgericht, ontstond een verdere samenwerking voor het vervaardigen van een uitslaand raam voor mijn dakkapel. De oude moest wegens rot worden vervangen. In goed overleg hebben we, ondergetekende en Jan Willem de Bie, een voor beide partijen passende planning gemaakt.
Via mail werd ik over de vordering en uitvoering van het werk goed op de hoogte gehouden. De afspraken over uitvoering, plaatsing en tijdsafspraken zijn netjes nagekomen. Het daadwerkelijk plaatsen is met precisie, vakmanschap en veilig uitgevoerd. De nazorg, afspraken over garantie, e.d. zijn goed.

Dhr. van der Vegt uit Deventer, kantoorinrichting
Zelf kwam ik er maar niet uit hoe de werkkamer opnieuw ingericht moest worden. Er moet rekening gehouden worden met een verwarmingselement, de smalle afmeting van de kamer, de wens om met twee mensen aan een bureau te werken en de akoestiek te verbeteren. Via een bevriende aannemer kwam ik bij Jan Willem terecht. Zijn voorstel paste als een jas en we zijn erg tevreden met het resultaat. Het kantoor heeft een eigentijdse uitstraling gekregen en ademt de sfeer van eenvoud en gemak uit. Door de opvallende kastenwand te combineren met een heerlijke werktafel en een praktische printerkast ontstaat er een uitgebalanceerde werkruimte. Door het gebruik van fris eikenhout en rvs loopt de lijn van binnen naar het buitenmeubilair over.
Tijdens het werk merk je dat Jan Willem kwaliteit en tevredenheid nastreeft. Dat zijn hart op een goede plaats zit, blijkt wel uit de grote betrokkenheid bij zijn stagiaires, om ze een goede kans te geven op de arbeidsmarkt via Bie Yourself.

Familie Ensing uit Apeldoorn
Na lang wikken en wegen hebben we de keuze gemaakt voor Bie Yourself om onze keuken te renoveren. Een goede website, dicht in de buurt en het prettige persoonlijke contact gaven ons het vertrouwen om met Bie Yourself aan de slag te gaan. Er was een grote keuzemogelijkheid in materialen, die allemaal duidelijk werden toegelicht om tot een goede keuze te komen. Bij Bie Yourself is afspraak ook echt afspraak. Toen we na enige tijd besloten om de tegelvloer te vernieuwen, liep de samenwerking opnieuw gesmeerd, terwijl het alleen maar ging om het aanpassen van de plinthoogte . Snel en vakkundig, zodat we er direct weer keurig bij zitten. Kortom wij zijn op en top tevreden.

Jan uit Deventer
Ik ben zelf een keuken aan het bouwen en loop daarvoor regelmatig ff bij Jan-Willem binnen voor strak zaagwerk. Dan doe ik m ff een mailtje vooraf met wat uitleg van hetgeen ik graag wil gaan doen of klaar gemaakt wil hebben. Dat werkt fijn en daarbij is het direct duidelijk of het materiaal beschikbaar is of besteld moet worden. Offertes zijn er snel en ook dat is fijn. Over de kwaliteit van het zaagwerk, het geleverde materiaal, maar ook over de manier van samenwerken kan ik dus kort zijn, prima, ik ben er blij mee en heb uiteindelijk een nieuwe keuken, maatwerk en geheel naar m'n zin qua look and feel en realisatie.

Klaasje en Jan Veenstra uit Apeldoorn - Vervanging topgevels
Onze topgevels moesten worden vervangen. De uitstraling van dit ruwe, ongeschaafde hout wilden we graag terugzien.
Na een tip van Jongeneel Houthandel kwamen we bij Bie Yourself terecht.
Jan Willem had wel ideeën met betrekking tot de uitstraling van het hout. Hij heeft daarbij veel (onbetaalde) tijd gestoken in het vinden van het juiste hout en de best passende kleur.
Uiteindelijk kwam dit verduurzaamde hout uit Canada.
Ook bij de uitvoering van de klus is Jan Willem uiterst zorgvuldig te werk gegaan. Een constructiefout in de oorspronkelijke betimmering werd gecorrigeerd waardoor achter het hout ventilatie kon plaatsvinden. We zijn bijzonder tevreden over de inzet bij het zoeken naar het juiste hout en de beste kleur en ook over de uitvoering van de klus. En dat ook nog binnen ons budget!

Nico & Elaine uit Apeldoorn - Veranda
In mei 2014 hebben we een afspraak gemaakt met Jan Willem de Bie , de eigenaar van “Bie-Yourself”. Via mond tot mond reclame hebben we hem eigenlijk gevonden.

In mei 2014 kwam hij langs en besprak met ons de mogelijkheid voor het bouwen van een veranda. We hebben de de plaats in onze tuin laten zien waar het gebouwd zou moeten worden. Hij heeft met ons de houtsoorten besproken, wat zoal gebruikelijk is bij zo’n opdracht. We konden ook kiezen uit verschillende palen waar de veranda op zou rusten. Het verschil zit hem dan in de hardheid van het hout en de fraaie bewerking waarvoor je wel of niet kiest. De fundering, alsmede de afwerking voor wat betreft de verf en de dakbedekking. Alles wat besproken werd legde hij rustig en duidelijk uit, ook het aantal dagen wat het project in beslag zou nemen.
Volgens afspraak hebben we per mail een duidelijke offerte ontvangen.
Zoals afgesproken is Jan Willem bij ons langsgekomen in de eerste week van September 2014 om de veranda te plaatsen. We waren aanwezig bij de bouw, ontzettend leuk om dat te zien.

Het resultaat is een vakkundig stuk werk. De veranda is heel solide en sterk gebouwd. Voor ons is Jan Willem een ambachtsman, iemand die het timmervak echt beheerst en verder in alles wat met zijn vak te maken heeft.

Jan Willem Bedankt !!

Familie Arends te Borculo - Terrasoverkapping / Veranda
“Wij hebben jou leren kennen als een vakbekwaam en fijn persoon. Je stelt je flexibel op en hebt oor voor wat klant wil en doet al helemaal niet moelijk over een paar extra uurtjes werk. Kort samen gevat, zijn wij blij met de terras overkapping, die mede dank zij jou erg mooi is geworden.”

Familie van Dijk in Rheden - Radiatorbetimmering en betimmering/kast in wc
“We zijn al even bezig geweest om wat boeken in de smalle kasten te plaatsen en dat ziet er echt fantastisch uit. Wij zijn zeer content met het resultaat in de woonkamer, hal en de wc. Hartelijk dank voor de mooie producten en jouw vakmanschap. ”

Peter en Emmie van Enk uit Zutphen Kast
“We hadden op zolder een loze ruimte ingericht als boekenkast met losse planken, maar wilden daar graag een mooie kast. Via een kennis kwamen we op het spoor van Bie Yourself. We hadden zelf strakomlijnde plannen van hoe we het wilden hebben. Jan Willem is een keer geweest om materialen te laten zien en om op te meten. Hij had wat moeite met onze plannen en achteraf had hij wel gelijk. We hebben het erg op prijs gesteld dat hij ons eerlijk heeft geadviseerd. De kast is uiteindelijk helemaal naar onze zin geworden en Jan Willem heeft zijn werk erg netjes afgeleverd. Na deze prima ervaring hebben we hem ook nog een kast op de overloop laten maken. Naar genoegen! Zeker een adres om te onthouden voor vakmanschap en maatwerk.”

Familie Klok uit Veenendaal - Twee boekenkasten
“De twee zwevende boekenkasten zijn prachtig. Geheel op maat gemaakt en constructief erg solide. Ook het ter plekke installeren werd met veel oog voor detail uitgevoerd! We hebben je creativiteit op de proef gesteld door onze bijzondere wensen, maar je bent glansrijk geslaagd. Hartelijk dank!”

Ria en Renate - Tafel met bank en traprenovatie
“Jan Willem heeft voor ons een hele praktische en op onze wensen afgestemde tafel en bank gemaakt. We zijn erg tevreden ook over zijn vakmanschap en perfectie want het resultaat is erg mooi geworden. Ook genieten wij elke dag van onze opgeknapte trap. Hartelijk bedankt!”

Familie Wilders uit Apeldoorn - Computermeubel/dressoir
“Bie Yourself heeft een prachtig computermeubel voor ons gemaakt waar we dik tevreden mee zijn. Jan Willem heeft goed geluisterd naar onze wensen en ideeën en kwam met goede oplossingen en materialen die het plan mogelijk maakten. Het is echt geworden wat wij ervan verwachtten, mooi, betaalbaar en heel praktisch. Ook voor een volgend meubel zal ik hem graag weer in de arm nemen.”

Familie van Os uit Apeldoorn - Keuken
“Familie van Os uit Apeldoorn heeft door Bie Yourself een keuken laten maken. En dat is echt maatwerk met een uitroepteken. De breedte van de kasten werd bepaald door de afmeting van de ruimte, waardoor er een schitterende verdeling in de fronten is ontstaan en er nergens nutteloos grote passtroken of onhandige smalle kastjes nodig waren. Met een 10 cm hoge plint en een werkbladhoogte op 95 cm is er een waanzinnige kastruimte gecreëerd. Dus niet zo'n lelijke en nutteloze hoge plint. En dan die echte houten lades, met fantastische mooie bestekindeling! Jan Willem heeft een bijzondere klantgerichte en flexibele werkhouding, toen de keuken 4 cm smaller bleek te worden tijdens de bouw, heeft hij de kast die al klaar was zonder problemen kleiner gemaakt, de breedte van een deur aanpassen was binnen een dag geregeld. Alles is keurig volgens afspraak verlopen en kunnen hem vanwege de geleverde kwaliteit en de prettige samenwerking van harte aanbevelen.”

Familie van Dodewaard - Veranda
“Bedankt voor het realiseren van onze veranda, waarvan het ontwerp in de voorbereidingsfase in goed overleg tot stand was gekomen en uiteindelijk een zeer mooi eindproduct is geworden. Tijdens de voorbereiding en het ter plaatse opbouwen ben je steeds onze afspraken nagekomen, tijdig en in goed overleg zijn de materialen aangeleverd.
Ook bijstelling waar wij wensen hadden zijn gezamenlijk met jou meedenken tot stand gekomen. Wij hebben je leren kennen als iemand waar de klant nog koning is.
Tevens hebben we gemerkt dat je werkt met goede professionele gereedschappen waarmee degelijk werk wordt geleverd en je vakmanschap tot uiting kwam.
Ook als persoon heb ik met veel plezier met je samengewerkt en we waren elke dag met plezier de veranda tot in detail aan het opbouwen, waarbij je computersysteem ons tijdig wees op mogelijke bijstellingen. Al bij al kijken we terug op een prettig samenwerken en zou ik in de toekomst gezien deze ervaring zo weer een beroep op je doen en kan ik geïnteresseerden je zeker aanbevelen.”

Freekje Vervoord uit Schalkaar - Ombouwen voor twee radiatoren
“Na de grootscheepse verbouwing van ons huis in 2009 hadden we nog één wens. Ombouwen voor twee radiatoren. Geen enkele muur of kozijn in het huis loopt waterpas, dus daar lag een grote uitdaging. Jan Willem is vakkundig, praktisch en buigt elk probleem om naar een oplossing. Zeer tevreden en zeker voor herhaling vatbaar! Volgend jaar de terrasoverkapping Jan Willem ;-)”

Familie Boers uit Apeldoorn - Inbouwkast
“Jan Willem heeft een mooie en praktische inbouwkast gemaakt voor ons, waarbij hij ons in elke stap van het proces betrok en de verschillende mogelijkheden voor ons op een rijtje zette. Hij luisterde naar onze wensen en dacht met ons mee over hoe die wensen het beste verwerkt konden worden in het eindproduct. Zijn prettige persoonlijke benadering past perfect bij zijn bedrijfsnaam; hij is zichzelf en timmert met plezier en aandacht voor mens en product.”

Robert & Helene van Mill uit Apeldoorn - Kamerbreed bureau
“De uitvoering ging in goed overleg. Jan Willem heeft vanuit ons gesprek hierover heel goed gesnapt hoe we het meubel wilden hebben. We zijn zeer tevreden over het eindresultaat en genieten van het mooie robuuste materiaal.”

Familie van Ark uit Wapenveld - Verandahek
“De familie van Ark uit Wapenveld is tevreden over de zorgvuldige manier waarop je het vier meter lange verandahek op onze bestaande veranda hebt vervaardigd en geplaatst. Je bent een precies, deskundig en toegewijd timmerman!”

De familie van D. uit Apeldoorn - Een compleet interieur
“Jan Willem heeft voor onze nieuwe woning een compleet interieur gemaakt, waaronder een keuken, inloopkast, en diverse andere inbouwkasten en een hoekbank met tafel. Je bent een betrokken persoon. Je gaat helemaal voor de klus. Zoekt van alles uit en bent flexibel ingesteld. Je aftersales is goed. Als er wat is, of was, pakte je het gelijk op. Wij zouden zo opnieuw zaken met je doen. We geven je daarom een rapportcijfer 8.


Keukens

Maatwerkmeubels
Betimmering
Veranda's